Bir Musul Hikayesi

Cübbeli din tüccarları iyice midemi bulandırmaya, bağırsaklarımda gaz yapmaya başladı. Bunlar öncelikle görüntüleri ile rahatsızlık veriyorlar. 

Siz ne derseniz deyin neyin hakkını savunursanız savunun din tüccarlarının din bezirganlarının kullandıkları en önemli argümanların başında gelir, cübbe, sakal ve türban. İşte bu cübbeli bezirganlardan bir tanesi Irak taki Sadr hareketinin lideri Mukteda el Sadr efendi Bağdat Türk Büyükelçiliği önünde gösteri yapmaya çağırdı taraftarlarını. Bu açıklama Irak Hükümetin den tepki görmedi. Kısacası böyle bir durum Irak tarafından Türkiye ye açılmış bir savaş ilanıdır. Düşünün Türkiye deki cemaatler Irak Büyükelçiliği önüne yada başka bir devletin toprağına bu şekilde bir saldırı gerçekleştirirse ne yada neler olur.

Bu adam 2009 yılından beri Türkiye nin gündemindedir. Şii mezhebinin liderlerinden bir konumundadır. İran güdümündedir. Irak ta sürekli olarak mezhep savaşı çıkarmak için tahrik peşindedir. Birgün dahi barıştan, kardeşlikten söz etmemiştir. Kısacası tipik bir din bezirganıdır. Sakalı ve cübbesi ile de diğer din bezirganlarından hiçbir farkı yoktur.


Konu sadece bu değil tabii ki. Bir de Irak Başbakanının yaptığı açıklamalar var. İbadi İngiltere de eğitim görmüş ve bunun da hakkını veriyor. Tipik İngiliz davranışı sergiliyor. Üstü kapalı ama çoğunlukla da açık açık Türkiye' yi tehdit ediyor. Yüzsüz demogoji oyunu oynuyor. Yani renk vermeden karşısındakini tahrik edip istediğini elde etmeye çalışıyor.
 
Tüm bunlar olurken aklıma şu geldi, Sanki Musul'u DAEŞ yada İŞİD siz ne derseniz deyin  o işgal etmemişte Türkiye işgal etmişçesine bir yangın var Irak sokaklarında. Sanki Musul!'u Türkiye' nin elinden alacaklarmış gibi açıklamalar var. Düne kadar Musul kimsenin umurunda değildi.


Ne zaman ki Türkiye ciddi anlamda PKK terörünün üzerine gitmeye başladı.

Ne zaman ki Suriye Kuzeyinde Irak topraklarına doğru bir güvenlik duvarı oluşturmaya başladı

Ne zaman ki Suriye üzerinde Rusya ile ortak bir görüşe vardılar

Ne zaman ki Halep konusunda Rusya ile ortak hareket edildi.

Birileri de Musul için düğmeye bastı.

Yoksa bana mı öyle geliyor....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JIDOKA ÖĞRETİSİ 1

MAKİNE PLANLAMA

TELDEN ARABA