Darbecik mi kalkışma mı

Ne oldu?
Neden oldu?
Ne zaman oldu?
Nerede oldu?
Kim yaptı?
Hangimiz tüm bu sorulara cevap aradık yada cevap vermeye çalıştık.
Biran içinizden geçirenleriniz oldu acaba bu baskıcı anti demokratik yönetimden kurtulacakmıyız diye.
Oysa olayın başladığı andan itibaren sergilenen tiyatro kendini çok belli ediyordu.
Birçok kişi eminim bu tiyatronun gerçek olmasını bekledi. Oysa tiyatronun sahibide oyunu yazan da, yöneten de onlardı oyuncular ise yönlendirilmiş bu hareketi yapmaya zorlanmış bir grup ve onların yanında daha doğrusu en önde gariban erler.
Sorulara cevap bulmadan oyunu da anlamamız çok kolay değil.
Ne oldu o akşam; 
Oturmuş evde kitap okurken biranda telefon harekete geçti. Sosyal medya hareketlendi. Bazen benden bile akıllı olduğundan şüphelendiğim telefonumdan whatsapp tan çeşitli gruplardan mesajlar gelmeye başladı. Hemen diğer popüler sosyal medyayı hızlıca kontrol ettiğimde bir geup zırhlı aracın her iki köprüde sadece Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişi kapattığı bilgisi vardı. Daha ne oluyor demeden Ankara'da F16 uçaklarının meclis üzerinden alçak uçuş yaptıkları bilgisi paylaşıldı. Bir nefes alırken darbe bu denildi. İşte o andan beri birçok arkadaşıma aileme bunun darbe olmadığını anlatmaya çalıştım. Toplasanız 300 askeri dahi bulmayan bir olay. Olayın ön cepheside ne olduğundan habersiz linç edilecek gariban erler.
Nerede oldu bu olaylar Ankara ve İstanbul da. Neden sadece bu iki ilde. Hadi Ankara'yı anladık neden İstanbul. Neden sadece köprüler neden sadece Anadolu yakası. İstanbul'da yaşayanlar bilirler. Trafiğin en yoğun olduğu yerdir Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçiş. Böyle bir kapatma sadece tahrik etme amaçlıdır. Başkada hiçbir işe yaramaz. Taraflı tarafsız her kesimden insanı tahrik edersin. Lüks aracında kurulmuş oturanda toplu taşımada ayakta durmaktan yorulmuş Nuran ablam da.
Ne zaman oldu İstanbul'un en çok hareketlendiği ve sokakta olduğu an Cuma gecesi oldu. Hem de istatistiklere göre en hareketli olduğu saat 22:00 civarı Anadolu yakası özellikle o saatte Avrupa yakasına eğlence yerlerine doğru yol alır. Her yaştan insan vardır yolda. Tahrik olmaya hazır her yaşta insan.
Kim yaptı derseniz göz önünde çoğunluğu gariban erden oluşan 300 asker. Peki nasıl oldu da 6 saat içerisinde gözaltına alınan insan sayısı 3000 i geçti.
Gelin işin doğrusunu hep beraber bulalım.
Günlerdir yargının ve ordunun içerisinde paralel bir örgütlenmenin olduğu iddiası ile tutuklanalar ve göz altılar yapılıyordu.
Bunlar hangi ara bu konumlara geldiler. 
Ergenekonu Balyozu bu paralel terörist dedikleri ile bu iktidardakiler yapmadılar mı? O günlerde Ergenokon kelimesi özenle seçilmişti amaç Milliyetçi Ülkücü hareketin içinde bölümme yaratmaktı.  Solculardan zerre kadar korkmuyorlar ama milliyetçiliğin artıp kendi önlerini keseceklerinden ödleri patlıyordu. O yüzden Türkçülük ve milliyetçiliği çökertip ümmetçiliği ön plana bu paralel yapı ile çıkardılar. Sonra çıkarlar çatıştı ve tüüü kaka oldular. Ordunun içinde Ergenekon ve Balyoz temizliğinin ardından biranda 2000 cıvarında bugün paralel olarak terörist damgası yiyen cemaatçi subay terfi almıştı. Günlerdir fısıltı içinde bırakın fısıltıyı açık tehdit ile bunların ordudan atılacağı söyleniyordu. Öyle yarın kapına gelip seni tutuklayacaklar ve ailen sen aç kalacaksın. Bugün ki 3000 in üzerinde gözaltı işte budur. Ne yapacağını bilemeyen bu cemaatçi yapılanmaya birileri 3-4 gündür birşeyler yapmak gerektiğini fısıldıyordu. Öyle ki bu fısıldamalar açık açık sosyal medya araçları ve whatsapp kullanılarak yapılıyordu. 2000 civarında subay 500 in üzerinde polis ve 300 e yakın hakim savcı bugün gözaltında tutuklananlarla beraber sayıları 3000 i geçti.
Siz hala bu garip, eciş bücüş hareketi bu parelel örgütlenmemi yaptı diyorsunuz. Ben köşeye sıkışan bir grup zayıf karakterli insanın son çırpınışı diyorum.
Sonuç diyorsunuz sadede gel daha uzatma.
Türk Silahlı Kuvvetli dün itibari ile itibarsızlaştırılmış ve yok edilmiştir. Değil ülkeyi korumak kendisini bile koruyacak hali kalmamıştır.
Bu ülkede
Eğitim bitmiştir
Dış politika bitmiştir
İçeride bölünmüşlük ötekileştirme artmıştır
Askeri yapılanma kalmamıştır
En güzel en çarpıcı örnek bugün ABD ye Türkiyeden uçuşlar yasaklanmıştır.
Tek korkuları meydanlar o meydana gerçek sahiplerinin çıkmasından çok korkuyorlar
15 Temmuz da cemaat darbeyi gerçekleştirseydi ne yapacaktı.
- OHAL ilan edip tüm muhalefeti yok edecekti
- 100 yıllık hayali Askeri Liseleri kapatacaklardı.
- ABD ve İsrailin isteğini yerine getirip Suriye'nin kuzeyine girip koridor oluşturacaklardı.
- Ekonomik kriz çıkartarak borçlandırılmış olan halkı döviz krizinde boğup emperyalistlerin kucağına atacaklardı
....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

JIDOKA ÖĞRETİSİ 1

MAKİNE PLANLAMA

TELDEN ARABA